Kuće za odmorNaš izbor villa s bazenima i prostranih apartmana.
Moderni apartmaniLuksuz hotela i udobnost doma uz odličnu cijenu.
Vrijednost za novacOdabrali smo najbolje
od Bola za Vas!

Osnovne informacije

Najstariji grad na obali otoka Brača

Na južnoj strani otoka Brača smjestio se Bol, najstariji gradić na bračkoj obali. Prostrane šljunčane plaže koje se protežu u dužini od 3650 km i brojni izvori pitke vode učinili su Bol prvom turističkom oazom na otoku Braču i popularnim odredištem za obiteljski odmor.

Uz kilometre prekrasnih plaža Bol je zasigurno najpoznatiji po plaži Zlatni rat, po mnogima najljepšoj plaži čitavog Jadrana. Iznad Bola izdiže se gorski vijenac Bolska kruna, ilirska gradina Koštilo i Vidova gora, najviši vrh jadranskog otočja.

Udaljen svega 15 kilometara od međunarodne turističko-sportske zračne luke „Brač“, te brzim linijama s kopnom, kao i trajektnom vezom iz Supetra i Sumartina, Bol je dostupan kutak koji plijeni kristalno bistrim morem, očuvanim okolišem i djevičanskom ljepotom kamenih otočnih kuća.

 

Povijest

Počeci Bola

Zbog svoje pozicije otok Brač je uvijek imao stratešku ulogu te je bivao tražen od glavnih igrača kroz povijest. Sve do proglašenja nezavisne Republike Hrvatske 1991 godine Brač je bio pod raznim upravama – Rimskom, Francima, Bizantinom, Omiškim gusarima, Venecijanskom republikom, Napoleonom, pod carstvom Austro-Ugarske te Jugoslavije.

Pod vladavinom Venecijanske republike (1420–1797) stanovništvo iz unutrašnjosti otoka počelo je naseljavati obalu otoka. Prvi spomen Bola kao naselja datira iz 1475 godine, kada je poluotok Glavica darovan Dominikancima, te je to djelo zabilježeno kao darovnica. Kao lokalitet, Bol se spominje mnogo ranije, u crkvenim zapisima još iz 12 stoljeća.

Stanovnici otoka uglavnom su se bavili poljoprivredom – stočarstvom (ovce i koze), ribarenjem, maslinarstvom i vinarstvom, ali su također bili poznati i u brodogradnji. U 17. stoljeću Bol je imao 15 patentiranih brodova izgrađenih u svom brodogradilištu, a u 18. stoljeću Bol je postao treća pomorska sila na hrvatskoj strani Jadrana.

Muzej Dominikanskog samostana posjeduje bogatu zbirku koja govori o bogatoj povijesti, a u blizini se nalazi predromanička crkvica Svetog Ivana i Teodora iz 11 stoljeća, crkva Gospe od Milosti iz 15 stoljeća, barokna utvrda i renesansno-barokna palača iz 17 stoljeća te župna crkva Gospe od Karmela iz 18 stoljeća.

 

Ljetovanje u Bolu

Sunce, more i...

Bol uz svoje kvalitetne hotele i veze za jahte u luci nudi više od 2500 kreveta u privatnom smještaju koji variraju od apartmana za odmor do tradicionalnih gradskih kuća ili luksuznih vila sa bazenima, te studio apartmana do soba u privatnim kućama.

Pored mnogobrojnih restorana, tradicionalnih konoba i kafića uz rivu, postoje i dobro skriveni dragulji koje ćete pronaći lutajući van utabanih staza.

Bol nudi dobar noćni život zahvaljujući kulturnom ljetnom programu koji uključuje koncerte, likovne izložbe, filmske festivale i tjedne manifestacije u centru mjesta i cjelonoćne zabave uz koje možete dočekati zoru.

Bol je također mjesto za aktivan turizam. Od windsurfing-a i kiteboarding-a do ronjenja, od tenisa do biciklizma, do pješačkih staza i povijesnih znamenitosti koje samo čekaju da ih se otkrije.

A tu je i obilje zabave za djecu, mlade ili starije uključujući vodeni park, razne zabavne vožnje na moru, zabavni park, igre na otvorenom i nekoliko dječjih igrališta.

Provedite ugodan odmor tu i iskusite Bol, mjesto avanture i tradicionalne otočke kulture.

 
Traži

Pronađi smještaj u Bolu

Dodatne opcije pretrage:
   

Očekujte više, jer mi nudimo više

 

Stručnjaci za ovo područje

Ponude smještaja po mjeri

Jamstvo najbolje cijene

Puna podrška tijekom boravka

Dodatne usluge i popusti

 
 

Najam vozila

Istražite Bol i ostatak Brača na kotačima

Unajmljivanje automobila, motora ili bicikle odličan je način da upoznate i istražite Bol, sve njegove plaže i uvale, kao i ostala Bračka sela, plaže i interesantna mjesta.

 
 

Izleti

Budite aktivni i istražite otok i dalje

Pridružite se jednom od naših novih izleta i uz vodstvo profesionalnog vodiča otkrijte zanimljivosti i tajne Bola, otoka Brača i otoka Hvara koje nećete naći u uobičajenim turističkim vodičima ili sami. Čekamo Vas!

 
 

Transferi i taxi

Usluge prijevoza

Adria Tours Bol pruža niz taksi transfera i usluga da bi vas dolazak i odlazak iz Bola bio sto jednostavniji, i da na što jednostavniji način upoznate ljepote otoka Brača.

 
 

Najam plovila

Skrivene uvale i plaže

Brodovi su idealni za nalaženje skrivenih uvala i plaža, do kojih možete stići samo morskim putem – uzbudljiva obiteljska avantura ili romantični bijeg.

 
 

Hotel Bol

Boutique hotel sa četiri zvjezdice

Ovaj boutique hotel spaja suvremeni dizajn s prirodnim značajkama inspiriranim otočkim tradicijama za luksuzni smještaj vrhunske udobnosti kako za turiste tako za poslovne putnike.

 
 

Načini plaćanja :

Prihvaćamo VISA, MasterCard i Maestro kartice. Prihvaćamo i uplate preko PayPala.

Korisnička podrška :

Our business hours:
Mon-Fri 09:00 - 15:00 (October - May)
Mon-Mon 08:00 - 20:00 (May - September)

+385 (0)21 635 966

Turistička agencija Adria tours Bol - MS Brač turist d.o.o. - Bračka cesta 10 - 21 420 BOL - CROATIA
tel: ++385 21 635 966 .... fax: ++385 21 635 977 e-mail: info@adria-bol.hr .... www.adria-bol.hr
MB: 01141449 .... Žiro račun: 2360000-1101423816 ... Devizni račun kod: ZAGREBAČKA BANKA 2100152804
IBAN: HR 0623600001101423816 .... SWIFT: ZABAHR2X

© 1998-2018 adria-bol.hr